Amatours - zenei tehetségkutató 2013. DÖNTŐ

2013. február 23-án, szombat este került megrendezésre az Amatours – A siker útján zenei tehetségkutató 2013-as döntőjére Szegeden az Alsóvárosi Kultúrházban.

A zsűri megtisztelő szerepét – ahogy az elődöntőn és a középdöntőn is megszoktuk – Binges István, Pozojevich Máté, Papes Béla töltötte be kiegészülve Járási Lászlóval az Indygo zenekar énekesével, akik az eddigi estéktől eltérően minden egyes zenekari produkciók után, egyesével értékelték a három döntős zenekart.

„Warm Up”-ként A SlimJim (Ex Exit) zenekar indította az estét, ahol most Papes Béla nem, mint tehetségeket kutató zsűritag, hanem mint énekes frontember mutatta meg, hogy mi is az az igazi rock’n roll.

A SlimJim (Ex Exit) zenekar produkcióját követően a három döntős zenekar ABC sorrendben lépett a színpadra: elsőként az Anyám és Nyulam Szolnokról adta elő és 30 perces produkcióját. Az átállás technikai szünetében kihirdetésre kerültek a 2013-as év legjobbjai. A különdíjakat a Dodgem gyerekzenekar kapta a közönségszavazatok alapján mind a négy kategóriában. Az ajándékcsomagokat és okleveleket Nagy Zoltán Péter az Alapítvány az SZTE JGYPK Szabadidő Központ és Kávézóért szervezet elnöke adta át: Legjobb dobos: Kaszás Kristóf, Legjobb gitáros: Melegh Tamás, Pálfi Lajos, Legjobb énekes: Kucsera Lotti, Kelemen Bella, Legjobb dalszöveg: Dodgem: Álomdal. A különdíjak átadása után a hódmezővásárhelyi Kistópart Utca következett és végül, de nem utolsósorban a maj’beszélünk zenekar mutatta be repertoárját.

Az amatőr zenekarok produkciói után az eredményhirdetést megelőzően az Indygo zenekar koncertjén szórakozhatott a már fáradó közönség – a fiúknak sikerült felpörgetni a hangulatot, néhányan táncra is perdültek egy picit, volt közös éneklés, a végén pedig egy felettébb érdekes feldolgozást hallottunk és megtudtuk, hogy ebben a zenekarban mindenkinek jól pörög a nyelve.

A koncertet követően került sor a végső eredmény kihirdetésére: a bronzérmes idén a Kistópart Utca lett, az ezüstérmet az Anyám és Nyulam vitte el és a 2013-as év amatőr zenekara a zsűri egyhangú döntése alapján a szegedi maj’beszélünk zenekar lett.

Gratulálunk mindhárom zenekarnak és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is és szurkoljunk az Anyám és Nyulam és a maj’beszélünk zenekaroknak, akik 2013 őszén a dél-alföldi régiót képviselik a Hangfoglaló Magyarország könnyű zenei tehetségkutatón Budapesten a Syma Csarnokban.

A szervezők