Anyám és Nyulam

Az Anyám és Nyulam zenekar 2007 december 28-án "alakult", mikor is a két alapító tag Hápi és Salamon összeültek zenebonálni, egy gitár és egy furulya társaságában. A repertoárt moldvai dallamok alkották. Miután végeztek, megbeszélték hogy ez jó volt, így folytatása is lett a dolognak, viszonylag rendszeresek lettek ezek a foglalkozások. 2008 februárjában csatlakozott a duóhoz Matej, eleinte egy kis díszdobot püfölve, majd később áttérve darbukára. Ezzel trióvá duzzadt a csapat, a nóták továbbra is moldvai dallamokból álltak. 2008 szeptemberében megjelent a színen Stefán, basszusgitárjával adva mélységet a muzsikának. Ekkortájt kezdte a csoportosulás tényleges zenekarrá kinőni magát, megszületett a gyönyörű Anyám és Nyulam név, valamint elkezdtek születni saját dalok is szép számmal.

2009 májusában megvolt az első koncert, mindenki örült. Ezután nem sokkal, júniusban tovább bővült a zenekar. Először Dávid érkezett meg közénk, eleinte dorombbal zsonglőrködve, később számtalan egyéb hangszert bevetve. Pár héttel utána csatlakozott Johanna, hegedűjátékával színesítve a zenebonát. Ők ketten rögtön beleugrottak a mély vízbe, röviddel megérkezésük után már koncerten is hallhatóak voltak. Eddig a dalok kizárólag instrumentális szerzemények voltak, ez szeptemberre megváltozott, mikor megjelent Lilla, és dalra fakadt. Azóta énekes és instrumentális dalok egyaránt megtalálhatók a repertoárban, amely folyamatosan és megállás nélkül bővül. 2010 szeptemberében Matej búcsút intett a zenekarnak, üresen hagyva ezzel a dobosi posztot. Szerencsére nem kellett sokáig kétségek közt hánykolódnia senkinek, megérkezett Péter, akit a teljes neve kezdőbetűiből képzett HP névvel szokás illetni.

A személyi változás némileg rányomta a jegyét a zenekar hangzásvilágára is, a ritmust ugyanis a darbuka helyett egyre inkább a cajon nevű ütőshangszer adja. 2011 szeptemberében Stefán sajnálatos távozása után Mihályi Ádám vette át a basszusgitáros szerepet.

Tagok:

  • Novotny Tamás (Salamon)
  • Háklár Tamás (Hápi)
  • Mihályi Ádám
  • Erdei Dávid
  • Imrei Johanna
  • Ágoston Lilla
  • Horváth Péter (Hápé)
Évad: