Öröm a zene

Partnerség született a magyar élő zene fejlesztéséért. A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) és a magyar nyelvterületek könnyűzenei zenekari tehetségeket kutató és gondozó rendszere, a (KÖTEG) partnerséget hozott létre a zeneszerető, zeneértő és hangszeren játszó fiatalok számára, tehetséggondozó programok működtetése céljából.

A KÖTEG tagjainak sorában a Kárpát-medencében működő valamennyi jelentős tehetségkutató szervezet fesztiválja megtalálható Székelyudvarhelytől Sopronig.

Az ÖRÖM A ZENE tehetségkutató és gondozó sorozat alapvető céljai:

  • bemutatkozási lehetőséget biztosít a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok számára
  • tehetségük, befektetett munkájuk összemérésével, és azok korrekt szakmai értékelésével valós távlatokat mutat zenei pályájuk folytatásához
  • segítséget nyújt saját értékeik, pozíciójuk helyes felismeréséhez, önértékelésük pontos meghatározásához
  • felismeri, díjazza, támogatja, gondozza a legérettebb produkciókat
  • ismereteket, kapcsolatokat, segítséget és támogatást kínál a szakmai közegbe való beilleszkedésükhöz
  • fentiek összegezése révén egyedülállóan eredményes pályakezdési lehetőséget biztosít minden résztvevőnek
  • útmutató, példa- és értékteremtő, valamint megóvó a könnyűzenei közízlés formálásában

A partnerség támogatja a valódi tehetséggondozást, a tehetséggondozás igényes feltételeinek biztosítását. A partnerségben egyre nagyobb szerepet vállal a hazai média egy része, és a nagy zenei fesztiválok is. Az együttműködés kereteit február 25-én fektették le Budapesten, a Backstage Klubban a HANOSZ részéről Balogh Géza elnök és a szervezet elnöksége, valamint a KÖTEG részéről Újfalusi Gábor és a tagszervezetek képviselőinek részvételével.

Az ÖRÖM A ZENE programban 16 magyar tehetségkutató vesz részt jelenleg. A területi tehetségkutatók győztesei a Budapest Music Expo keretében megrendezett döntőn versenyezhetnek a magyar zenekarok legígéretesebb díjaiért.

Hamarosan bővebb információk is napvilágot látnak a http://oromazene.hu/ oldalon